? عسل تغذیه ای چیست؟

ارسال شده در: عسل تغذیه ای | ۰

عسل تغذیه ای عسلی است که به وسیله ی تغذیه کلنی های زنبور عسل با محلول آب و شکر تولید می شود اما عسل طبیعی عسلی است که با جمع آوری شهد گلها و فرآوری آن توسط زنبورعسل بدون افزودن هیچ گونه ماده خارجی دیگر تولید می شود.

بخش عظیمی از اعجاز درمانی عسل طبیعی متأثر از خواص گیاهان دارویی است. مواد مؤثره ی این گیاهان از طریق شهد گل های آنها وارد عسل می شوند که عسل های تغذیه ای از این موهبت کم بهره اند. لذا نقشی نظیر عسل طبیعی را در درمان بیماری ها نمی توانند داشته باشند.

قسمت دیگری از خواص عسل مرتبط با آنزیم هایی است که زنبور عسل به شهد اضافه می کند. منشأ این آنزیم ها غدد موجود در بدن زنبور عسل است. در تولید عسل های تغذیه ای تا یک و نیم لیتر در روز محلول آب و شکر در اختیار یک کندو قرار می گیرد. در حالی که در طبیعت زنبورها شهد گلها را به تدریج جمع آوری می کنند.

زنبوری که با تغذیه از محلول شکر عسل تولید می کند توان اضافه کردن مقادیر مورد نیاز آنزیم ها را متناسب با حجم شربت دریافت شده ندارد و عسل های تغذیه ای از حیث مقدار آنزیم های طبیعی موجود در آنها فقیر هستند.

یکی از راههای درمان برخی بیماری های زنبورعسل تغذیه زنبورها با آنتی بیوتیک ها است. متأسفانه گاهی افرادی که اقدام به تولید عسل های تغذیه ای می کنند ، در طول دوره ی تولید عسل ، افزودن آنتی بیوتیک به محلول آب و شکر را متوقف نمی کنند بنابراین احتمال آلوده بودن عسل های تغذیه ای به داروها وجود دارد.

Nicki J.Engeseth، از دانشگاه ایلی نویز که به مطالعه آنتی اکسیدان ها و عسل پرداخته، می گوید یافته های یک مطالعه جدید نشان می دهند که حتی اگر ۸۰ درصد عسل قند باشد، باز هم سالم است.

رُس کردن از خصوصیات عسل سالم است. یکی از دلائل اصلی این پدیده در عسل وجود آنزیم های طبیعی در آن است. برخی فروشندگان عسل های تغذیه ای، برای حذف کردن رقیب این باور را به مردم القاء می کنند که عسلی که رُس می کند شکرک زده و از شکر تولید شده است. با این ترفند برای رُس نکردن عسل های خودشان یک بار به عسل حرارت شدید می دهند.

این عمل باعث می شود که تمام آنزیم های موجود در عسل که منشأ بسیاری از خواص و عامل رُس کردن آن هستند از بین بروند. از طرف دیگر حرارت شدید ماده ای سمی و خطرناک به نام هیدروکسی متیل فرفورال را در عسل به وجود می آورد که آن را از یک داروی شفا بخش به یک ماده ی بیماری زا تبدیل می کند.

 عسل های تغذیه ای معمولاً در بازار با عنوان عسل طبیعی عرضه می شوند و سبب سلب اعتماد مردم نسبت به فعالین زحمت کش و درست کار صنعت پرورش زنبور عسل هستند.

منابع: سایت نحل منفرد با تغییرات